Fresh Press portal
BiH Politika

Penzionerima s područja općine Stari Grad za nabavku lijekova 45.000 KM

Načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik općinskog Udruženja penzionera Kasim Halak potpisali su danas ugovor o grantu kojim će ovom udruženju biti dodijeljeno 45.000 KM za ovu godinu, a novac će biti korišten za nabavku lijekova penzionerima.

Hadžibajrić je kazao da se sredstva za ovu namjenu povećavaju iz godine u godinu, te da je prije desetak godina ovaj grant iznosio oko 20.000 KM. Osim toga, Općina svake godine izdvaja i značajna sredstva po osnovu različitih socijalnih davanja.

Na području ove općine, kako je kazao Halak, ima 8.980 penzionera, a njih 6.150 su članovi ovog udruženja. Oko 3.200 penzionera prima penziju koja je manja od 400 KM.

Dodjela sredstava će, kao i ranijih godina, biti transparentna, a na osnovu evidencija. Ove godine grant je povećan i predviđeno je da novac dobije 900 penzionera” – dodao je Halak.

Povjerenica Udruženja penzionera Stari Grad Razija Smajić iz MZ Kovači navela je da su penzionerima koji su nepokretni novac nosili na kućne adrese, piše “Avaz“.

Penzioneri žive teško, ima ih bolesnih i nepokretnih koje često obilazimo. Ima i onih koji su sami, ostavljeni od djece i niko ne mari za tim roditeljima. Vjerujte da nemaju šta da jedu. Zajedno s općinskim službama nastojimo pomoći takvim ljudima” – kazala je Smajić.

Povezani članci

Penzioneri ne moraju podizati čekove u bankama do 31. 5. 2020.

E.H

BiH postala zemlja staraca – U 18 opština više penzionera nego radnika

E.H

Evo koji penzioneri neće moći raditi ni nakon izmjena Zakona o PIO-u

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više