Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Plenković i biskup Komarica o potpori Hrvatima u BiH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima banjolučkog biskupa mons. Franju Komaricu.

Uz predsjednika Vlade bili su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zahvalnost biskupu Komarici na iznimnoj humanosti i dugogodišnjem predanom radu u zaštiti prava i identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Biskup Komarica istaknuo je važnost nastavka brojnih projekata razvojnog, kulturnog i vjerskog karaktera koje Vlada RH sustavno poduzima kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Tijekom 2018. godine kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao potpora hrvatskom narodu u BiH osigurani su programi i projekti u vrijednosti od 24 milijuna kuna.

Razgovarali su i o situaciji u BiH nakon općih izbora te izrazili potporu legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u političkom sudjelovanju na svim razinama vlasti u BiH kako je definirano Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom.

8ec68554-75f3-46e2-bc82-eacecacba624

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više