Fresh Press portal
BiH Politika

Predstavnički dom FBiH okončao raspravu o budžetu

Predstavnički dom FBiH okončao je raspravu o Prijedlogu budžeta FBiH za 2019. godinu u iznosu od 2.653.843.356 KM. Poslanici su uložili oko 90 amandmana na ovaj dokument.

Predsjedavajući Doma Elvir Karajbić predložio je da se obavi rasprava i o preostala dva prijedloga prijedloga zakona koja su upućena u hitnu procedu: Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta FBiH za 2019. godinu i Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o budžetima u FBiH, kojim se osigurava finansiranje Grada Mostara u 2019. godini. Predviđeno je, kao i ranijih godina, da budžet Grada Mostara kao i Odluku o izvršenju budžeta za 2019. godinu donese i bude odgovoran za njegovu provedbu gradonačelnik Grada Mostara, uz saglasnost načelnika za finansije Grada Mostara.

U međuvremenu, članovi federalne Vlade na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem napustili su sjednicu Predstavničkog doma FBiH, kako bi održali sjednicu na kojoj će razmatrati pristigle amandmane na ovogodišnji budžet. Amandmani koje Vlada FBiH prihvati postaju sastavni dio predloženog budžeta, a o onima koje Vlada odbije izjašnjavaće se poslanici, ukoliko predlagači to budu zahtijevali.

Po okončanju rasprave, predsjedavajući Karajbić dao je pauzu do 19.30 sati, kako bi Vlada imala vremena očitovati se o predloženim amandmanima.

(Vijesti.ba)

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više