Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Premijer Iraka razgovarao s Trumpom: Naglašen poseban značaj borbe protiv ISIS-a

Premijer Iraka Haydar al-Ibadi je telefonom u petak razgovarao s novoizabranim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, javlja Anadolu Agency (AA)

Kako se navodi u saopćenju Vlade Iraka, dvojica čelnika su tom prilikom razgovarali i o jačanju odnosa između Iraka i SAD-a.

Tokom razgovora je naglašen poseban značaj borbe iračkih snaga protiv ISIS-a kao i poduzetih napora kako bi se u zemlji spriječila sektaška polarizacija i terorizam“, navodi se u saopćenju.

Al-Ibadi je Trumpu poručio kako iračke snage i dalje vode žestoke borbe protiv ISIS-a unutar samog grada Mosula te da su blizu pobjede protiv terorista u toj zemlji.

Trump je uputio čestitke iračkom premijeru zbog napredovanja u borbi protiv ISIS-a, naglasivši da će SAD i u narednom periodu nastaviti pružati snažnu podršku Iraku.

Vi ste jedan od naših glavnih partnera. Pružit ćemo vam snažnu i stabilnu podršku“, rekao je Trump tokom telefonskog razgovora.

Trump je na kraju pozvao al-Ibadija u posjetu SAD-u nakon predsjedničke inauguracije u januaru.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više