Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pusić pozvala Macrona u BiH: “Posjeti jednu od najžilavijih zemalja u Evropi”

Pusić pozvala Macrona u BiH: “Posjeti jednu od najžilavijih zemalja u Evropi

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić reagirala je na izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u nedavnom intervju za The Economist da je Bosna i Hercegovina “tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku” te ga pozvala da posjeti tu zemlju, prenosi N1.

Predsjednik Emmanuel Macron trebao bi prihvatiti poziv mladih i posjetiti Bosnu i Hercegovinu, jednu od najžilavijih zemalja u Europi, koja usprkos svemu što joj je učinjeno, posljednjih 30 godina još uvijek živi u nadi”, napisala je Vesna Pusić na Twitteru.

Podsjetimo, Macron je u opsežnom intervjuu kazao da je BiH “tempirana bomba” zbog povratka ratnika ISIL-a.

Ako ste zabrinuti za ovu regiju, prvo pitanje nije Makedonija, niti Albanija, nego Bosna i Hercegovina. Tempirana bomba koja otkucava tik pored Hrvatske i koja se suočava s problemom džihadista povratnika u BiH”, kazao je Macron.

Odgovorili su mu mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, polaznici škole za političke znanosti Vijeća Europe na zatvaranju Svjetskog demokratskog foruma u Strasbourgu.

Macronu su uputili poruku: “Macron, dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, naš dom nije tempirana bomba!!!”, poručili su pred visokim dužnosnicima Vijeća Europe i sudionicima foruma iz cijelog svijeta.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više