Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Putin: Islamski svijet u Rusiji uvijek ima vjernog saveznika

Ruski predsjednik Vladimir Putin je istakao da je Rusija uvijek bila vjeran saradnik islamskom svijetu, prenosi agencija RIA Novosti

On je istakao da je Rusija uništila ekstremističke grupe na Bliskom Istoku, vazdušnim napadima na militante u Siriji, uključujući i DAIŠ.

“Želim da potvrdim da islamski svijet u Rusiji uvijek ima vjernog saveznika, spremnog da sarađuje u rješavanju ključnih problema. Mi podržavamo poziciju muslimanskih zemalja u kojoj žele da osnaže vrijednosti poput pravde i vladavine prava u međunarodnim odnosima“, rekao je Putin.

Ipak, on nije precizirao na koje države misli kada kaže “islamski svijet“, ali, kako ocjenjuje Newsweek, sasvim je sigurno da tu ne misli na Saudijsku Arabiju i Tursku.

Prošlog ljeta su razgovori između Saudijaca i Rusa bili toliko uzavreli da je navodno ruski šef diplomatije Sergej Lavrov nazvao svoje kolege iz Rijada je*enim moronima, dok su odnosi sa Turskom poljuljani poslije obaranja ruskog vojnog aviona na nebu iznad granice Sirije i Turske.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više