Fresh Press portal
BiH Politika

Radončić: “Mogu da te uhapsim dok ne dokažeš ko si i šta si”

Fahrudim Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine u Bihaću je ponovio da su prioriter Bosna i Hercegovina, sigurnost i komoditet njenih građana – pa tek ona sigurnost i briga o migrantima.

On je u obraćanju medijima kazao da se od USK ne smije napraviti parking za migrante, čiji je cilj odlazak u druge evropske zemlje.

Nemamo pravo da uništimo život ovog kantona, turizam i slobodu naših ljudi da se kreći. Preko 1.000 krivičnih djela počinjeno je od migranata”, rekao je Radončić.

Zapanjujuće je da neko može u evropskoj zemlji da se kreće i ignoriše policijske strukture. Kaže, ‘ja se zovem Muhamed Ali, šta mi ti možeš’. Mogu da te uhapsim dok ne dokažeš ko si, šta si i šta tražiš u ovoj zemlji”, rekao je Radončić.

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH zajedno sa najbližim saradnicima, u okviru radne posjete Unsko-sanskom kantonu, posjetio je danas Službu za poslove sa strancima, terenski centar Bihać.

Radončić je istakao da je zadovoljan radom Službe za poslove sa strancima te da je upoznat sa svim problemima sa kojima se suočava ta služba uslijed migrantske krize, posebno s nedostatkom ljudskih kapaciteta, materijalno tehničke opreme i adekvatnih prostorija za registraciju migranata.

U narednom periodu će se rješavati navedeni problemi i ovom prilikom Radončić je istakao da je služba dobila novih 100 metara kvadratnih kancelarijskog prostora u Bihaću, što će značajno olakšati postupanje u radu sa migrantima.

Radončić je dao punu podršku radu Službe za poslove sa strancima, te istakao da će ova godina biti još izazovnija u odnosu na prethodne, kada je u pitanju priliv migranata u BiH, zaključili su iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Povezani članci

Fahrudin ljut k’o ris: “Zapisujte neposlušne doktore, kasnije ćemo tražiti da im se ukinu licence”

E.H

Radončić predviđa katastrofu: “Biće dosta umrlih”

E.H

Fahrudin Radončić odgovorio Miloradu Dodiku: “Policija entiteta RS neće biti na državnoj granici”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više