Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hrvatska: Andrej Plenković preuzeo mandat od Tihomira Oreškovića

Andrej Plenković preuzo mandat od Tihomira Oreškovića te najavio kako će mu BiH biti glavni vanjskopolitički prioritet.

ZAGREB (AA) – U Banskim dvorima mandat predsjednika Vlade Andrej Plenković preuzeo je od bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, nakon što mu je u Hrvatskom saboru dano povjerenje većine zastupnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečana sjednica Sabora na kojoj se čitav dan sve do u noć raspravljalo o povjerenju novoj Vladi na čelu s Andrejom Plenkovićem, završila je glasanjem.

Na glasanju je većinom od 91 zastupnika ukazano povjerenje novoj Plenkovićevoj Vladi s 20 ministara.

Od ukupnog broja od 139 zastupnika prisutnih na saborskoj sjednici, 45 zastupnika je bilo protiv, a 3 ih je ostalo suzdržano.

Na pitanje koji su mu vanjskopolitički prioriteti, novi hrvatski premijer Andrej Plenković je istaknuo kako je to svakako Bosna i Hercegovina, njezin europski put, te jačanje njezine kohezije i jednakopravnosti svih naroda.

Plenković je, između ostaloga, najavio rad na poreznoj reformi te sređivanje financija u zemlji.

Andrej Plenković 12. je hrvatski premijer u 14. hrvatskoj Vladi.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više