Fresh Press portal
Početna » Blog » Republika Srpska će prijaviti Incka zbog ignoriranja vehabija
BiH Politika

Republika Srpska će prijaviti Incka zbog ignoriranja vehabija

inzko_ohr

Predsjednik Srpskog kluba Predstavničkog doma u parlamentu BiH Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska prijaviti visokog predstavnika za BiH Valentina Incka Savjetu sigurnosti UN jer ignorira vehabijske i ekstremističke pokrete u BiH.

Incko već godinama ignorira potencijalni terorizam u BiH, gdje su potencijalne mete svi građani BiH, a opet s druge strane bavi se prijavljivanjem verbalnog delikta /srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada/Dodika”, rekao je Stevandić povodom najave Inzka da će tužiti Republiku Srpsku Savjetu sigurnosti UN zbog izjava da je država.

On je za današnje Večernje novosti rekao da je Dodik stotinu puta rekao da je Republika Srpska država, pa i svi političari u Srpskoj.

Naša percepcija Republike Srpske je da je ona država. Mi ju tako osjećamo. Znamo mi dobro kakav je ustavnopravni poredak BiH i da je to potpuno drugo pitanje”, kaže Stevandić.

Prema njegovim riječima, nitko iz Srpske ne očekuje da Inzko voli Republiku Srpsku i da prizna Dan Republike, a čak i kada bi došao na proslavu 9. januara, znalo bi se da je ne voli.

To je Inzkov problem, a ne Republike Srpske”, dodao je Stevandić.

Član Predsjedništva SNSD-a Dušanka Majkić rekla je da Inzko nikada nije pokazao ni minimum želje da ujednači stavove prema dva entiteta u BiH, te da je svaki put izjavama pokazivao da je na strani Bošnjaka, a čak to više i ne krije.

Ona je dodala da je posljednja Inzkova reakcija na Dan Republike loša poruka, te ocijenila da Republika Srpska nije država u smislu u kojem je smatra Inzko, ali jeste u smislu kojem je vide građani Srpske.

Ona je republika, a republika je država, sviđalo se to Inzku ili ne. Kada se bude odlučivalo da li je Republika Srpska država, Inzko se sigurno o tome neće pitati”, rekla je Majkićeva.

Potpredsjednik Skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je da Srpska, iako nije priznata kao država, ima sva obilježja države i to se ne može osporiti.

On je ocijenio da Inzkova uloga u BiH nije da bude tužibaba, koji će tužiti što se događa u BiH, jer međunarodna zajednica i sama jasno vidi, ako to želi, kakva je situacija u BiH.

Nitko ovdje nije narušavao Daytonski sporazum za Dan Republike, a pogotovo ako se kaže da Srpska ima elemente države. Dan Republike Srpske slavio se i prije Inzka, a slavit će se sigurno i poslije njegovog odlaska iz BiH”, rekao je Petković.

Povezani članci

Vlada RS-a “skriva” novac: Upitne otpremnine Bošnjacima i Hrvatima koji su tokom agresije na nezakonit način dobili otkaze

E.H

Rušenje BiH ili povratak Kosova zahtijevaju rat i žrtve

E.H

Đulović poručio Inzku: “Vrijeme je za bonske ovlasti”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više