Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sanders stao u odbranu muslimanki, očitao Benjaminu bukvicu: “Ako ne mogu doći u Izrael, nemoj onda primati milijarde dolara koje vam šaljemo”

Američki senator i kandidat za predsjednika SAD-a Bernie Sanders u četvrtak je osudio odluku Izraela da zabrani kongresicama Rashidi Tlaib i Ilhanu Omaru posjetu Izraelu i okupiranoj Zapadnoj obali te izjavio za MSNBC da “možda Izrael ne bi trebao primati od SAD-a milijarde dolara vojne pomoći nakon njihove odluke protiv američkih zastupnika“.

Volio bih da mogu reći… da sam šokiran. Nisam“, rekao je Sanders aludirajući na podršku predsjednika Donalda Trumpa Izraelu. “Imamo predsjednika koji je, tragično, rasista, ksenofob i koji je religiozni bigot.”

Ali činjenica da član Kongresa SAD ne može posjetiti naciju kojoj šaljemo milijarde i milijarde dolara je neprihvatljiva“, rekao je Sanders te dodao:

A ako Izrael ne želi da članovi Kongresa SAD-a posjete njihovu zemlju, iz prve ruke pogledaju što se događa, i sam sam bio tamo mnogo, mnogo puta, – ali ako ne želi da ga posjete članovi, možda [Netanyahu] može s poštovanjem odbiti milijarde dolara koje šaljemo Izraelu“.

Muslimanske kongresice, obojene žene i članice “odreda” s kojima se Trump posljednjih dana hvalio, planirali su istaknuti tešku situaciju Palestinaca. Zabranjena im je podrška globalnom pokretu ‘bojkota, otjeranja i sankcija’ (BDS), piše “QNN

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više