Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

SDP Mostar: Ko zapošljava lopove u državna poduzeća, zašto se ušutio HDZ?

Nekoliko mjeseci nakon mostarskih izbora mostarska javnost, ali i građani cijele BiH još uvijek očekuju prosesuiranje izbornih krađa na mostarskim izborima koje je dokazala i Centralna izborna komisija, a pojedine stranke upravo zbog krađe glasova iz svojih redova čak i isključile određene pojedince, saopćeno je iz SDP-a.

“Zbog toga, pozivamo još jednom Tužilaštvo HNK da ispita informacije kako je više članova Koalicije za Mostar kao nagradu za krađu glasova nelegalno zaposleno u javnim institucijama i poduzecćma, u čemu prednjači BH Pošta. Posebno je simptomatično da se HDZ nakon halabuke oko izbornih prevara i prijava Tužilaštvu iznenada ušutio, čime je potvrdio da isto nisu radili iz iskrenih namjera, već zbog frustracije od straha zbog gubitka izbora. Čim im je Koalicija omogućila izbor gradonačelnika iz njihovih redova, HDZ se pod parolom “Vuk sit – ovce na broju” ušutio.

Pozivamo Tužiteljstvo HNK i druge nadlezne institucije da hitno reagiraju i provedu istragu oko krađa po prijavama Centralne izborne komisije i svih političkih subjekata, kao i navode o upošljavanju lopova s izbora o kojima otvoreno priča cijeli grad.

Uz to, zanimljiva je i nervoza u Koaliciji za Mostar koja očigledno ima želju i potrebu da što prije imenuju nove direktore javnih poduzeća u Mostaru. Bit će zanimljivo vidjeti, a to ćemo posebno pratiti, hoće li SDA nagraditi isključene članove SBB-a za pomoć u krađi na izborima ustupanjem mjesta direktora Vodovoda Mostar i drugih važnih gradskih pozicija, kako se otvoreno spekulira u javnosti. Na kraju cijele priče, biti će potpuno jasno hoće li u ovo i druga javna mostarska poduzeća biti zapošljavani dokazani lopovi sa izbornih kutija, dok će stotine školovanih mladih ljudi svakim danom nastaviti odlaziti u Njemačku.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više