Fresh Press portal
BiH Politika

SDP raspalila po premijeru KS: “Forto diskriminira nezaposlene i žene u privatnom sektoru”

Forto

Fortina čestitka za Dan žena očiti je pokazatelj njegovog nepoznavanja i nepriznavanja uloge i vrijednosti žena u društvu, navode iz SDA Sarajevo…

Odluka premijera Kantona Sarajevo Edina Forte da samo ženama zaposlenim u javnom sektoru 8. mart bude neradni dan, osim što je čisti populizam predstavlja i očitu diskriminaciju nezaposlenih žena te pripadnica ljepšeg spola koje su poduzetnice ili rade u privatnom sektoru, navodi se u reakciji Kantonalnog pdboraa SDA Sarajevo.

SDA navodi da je Fortina čestitka za Dan žena očiti pokazatelj njegovog nepoznavanja i nepriznavanja uloge i vrijednosti žena u društvu.

Ad hoc neradni dan i to samo za dio uposlenica “koje su to u mogućnosti” ne samo da neće doprinijeti boljem položaju žene, nego vrijeđa dignitet žena čije simpatije Forto želi jeftino kupiti.

Umjesto da vrijedno i pravedno radi da otvori radna mjesta i u razvojnim projektima zaposli hiljade obrazovanih žena koje čekaju na biroima za zapošljavanje, da poboljša uvjete radnicama u privatnom sektoru ili ispuni zakonske obaveze za uposlenice u javnom sektoru, Forto ruši autoritet cijele kantonalne vlasti.

Milijardu maraka koju mu je bivša vlast ostavila u budžetu daju mu mnogo više prilike da pomogne ženama, nego što je to banaliziranje međunarodnog praznika na nivo najnižeg populizama, navodi SDA u saopćenju povodom odluke kantonaalnog premijera Edina Forte da “pokloni” ženama zaposlenim u administraciji Kantona Sarajevo-ministarstvima, službama, upravama, preduzećima, zavodima… -s lobodan dan u petak, 8. marta.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više