Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šefik Džaferović: “Da nije bilo Armije RBiH, danas ne bi bilo ni BiH”

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku povodom Dana Armije Republike BiH.

– Da nije bilo Armije RBiH danas ne bi bilo ni BiH. Tokom tri i po godine, koliko je trebalo tromim mehanizmima međunarodne zajednice da se pokrenu i stanu u zaštitu međunarodnog prava, Armija Republike BiH je bila jedini garant opstanka države Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda pred opasnostima agresije i genocida – istakao je.

Džaferović naglašava da Armija RBiH spada među najčasnije vojske u historiji, jer je to bila vojska koja je izvirala iz prava na samoodbranu, kao fundamentalnog ljudskog prava.

– Ali to je ujedno bila i vojska koja je, braneću multietničku državu BiH, branila i jednu od temeljnih ideja civilizacija – ideju da ljudi različitih vjera i kultura mogu živjeti zajedno – kazao je.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više