Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šefik Džaferović: “General Divjak dao je neizmjeran doprinos odbrani BiH i Sarajeva od agresije”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović povodom smrti bivšeg generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka uputio je iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima, javlja Anadolu Agency (AA)

Džaferović je naveo da je sa velikom tugom primio vijest o smrti Jovana Divjaka.

General Divjak dao je neizmjeran doprinos odbrani Bosne i Hercegovine i Sarajeva od agresije, u ključnim trenucima uvijek je znao odabrati stranu dobra i suprotstaviti se zlu, a svojim besprijekornim angažmanom postao je simbolom najviše vojničke časti“, istakao je Džaferović.

Dodao je da je kroz svoj poslijeratni humanitarni rad, general Divjak pružio pomoć i podršku obrazovanju brojnih mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za naše društvo, a njegovog lika i djela ćemo se uvijek sjećati i čuvati uspomenu na njega“, poručio je Džaferović.

U Sarajevu je u 84. godini danas preminuo Jovan Divjak, bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine i prvi nosilac iz BiH najvišeg francuskog ordena “Legije časti”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više