Fresh Press portal
BiH Politika

Šefik Džaferović: “U pripremi tužba protiv Republike Srpske”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović rekao je u Pressingu na N1 da je u pripremi tužba protiv Republike Srpske.

Džaferović je komentarisao potpisivanje zajedničke izjave o izgradnji tri hidrocentrale u gornjem slivu reke Drine između premijerke Srbije Ane Brnabić i premijera RS Radovana Viškovića te naglasio kako je to neustavno.

Imate državni zakon o koncesiji, pa odluka Ustavnog suda koja govori o državnoj imovini, pa o unutrašnjoj plovidbi. Rijeka Drina je međunarodna rijeka i plovna je i to je granična rijeka i nije moguće graditi ništa bez odluka BiH”, rekao je član Predsjedništva BiH u Pressingu.

Na pitanje voditelja Pressinga zašto nije tužio kolegu iz Predsjedništva BiH, Džaferović je potcrtao kako se priprema adekvatna pravna procedura.

Sve je spremno i biće urađeno kad bude trebalo da bude urađeno. Ne želim da to problematiziram, čut ćete ko će šta da uradi u zaštiti BiH. Pravnu reakciju države pripremamo na ovu situaciju o gradnji hidrocentrala”, naglasio je za N1.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više