Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Slijedi podjela BiH?! “Herceg-Bosna Hrvatskoj, RS Srbiji i jedna mala muslimanska država oko Sarajeva”

Tema revizije presude Međunarodnog suda pravde u slučaju “Bosna i Hercegovina protiv Srbije za genocid” ponovo je aktuelizirana nakon izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome kako je i zašto je krenuo u proces revizije 2017. godine.

Da li je revizija mogla biti drugačije odrađena, da li je agent imao akreditaciju i može li se sada uraditi bilo šta po ovom pitanju samo su neka od pitanja na koja je za N1 odgovarao prvi agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde i profesor međunarodnog prava Francis Boyle.

Prvi agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde ne krivi samo Izetbegovića nego i sve druge članove Predsjedništva BiH prije njega zbog neaktivnosti u periodu 2007.-2017. godine.

Boyle za N1 kaže kako smatra da je cijeli proces pokrenut u posljednji trenutak te da se nije ni moglo očekivati drugačiji rezultat, prenosi “Patria“.

Nisu radili ništa dok ja nisam počeo davati intervjue i govoriti da se bliži revizija. Uradio se minimum od onoga što se moglo uraditi, ali bilo je prekasno. Ako sjedite deset godina i ne radite ništa, očekivati je da će Sud naći načina da izbjegne jednu takvu tužbu i opet šta da kažem. Izetbegović, Softić, njihovi savjetnici, svi su bili uključeni u sabotažu“, kazao je Boyle.

Niko ništa nije radio od 2007. do 2017. i samo su se nadali da će to proći neprimjetno, i prošlo bi tako da ja nisam počeo pričati da se bliži rok za reviziju“, dodao je.

Odgovarajući na konstataciju da se često govori o razmjeni teritorije u okviru rješavanja pitanja Kosova, profesor Boyle odgovara: “Plan Amerikanaca i Evropljana je još uvijek da se podijeli Bosna i Hercegovina. To je još po sporazumu iz Karađorđeva, a i u planu Oven – Stoltenberg, kojim se trebalo podijeliti BiH na tri dijela. Po tom planu ‘Herceg-Bosnu’ bi dobila Hrvatska, Srbija bi dobila Republiku Srpsku, a ostala bi jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva”.

Amerikanci i sada govore da žele da se Srbija odrekne Kosova, a da dobije Republiku Srpsku”, rekao je Boyle za N1.

Na pitanje je li imenovanje specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Mathewa Palmera dio tog plana i je li BiH ostavljana kao mjesto na kojem velike svjetske sile igraju svoje igre, a narod u BiH da bude njihovo igraište, profesor Boyle odgovara: “Da, mislim da je plan SAD i Evrope da podijele BiH između Hrvatske i Srbije. Koraci koji smo vidjeli idu u tom pravcu, uključujući i oživljavanje Hejsovog plana (Aprilski paket). To je bio plan i od 1992. Velike sile još igraju igre u BiH. Ljudi u BiH se trebaju oduprijeti i odbiti taj Aprilski plan”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više