Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Špirić poziva Srbe: “Tužite sve Bošnjake koji vam budu zabranili da slavite 9. januar”

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić naglasio je da Srbi zaposleni u institucijama BiH mogu slobodno da praznuju sve praznike u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske te pozvao sve kojima zbog praznovanja bude odbijen dio plate da se pobune i ne dozvole takvu vrstu “vanzakonske presije”.

Špirić je naveo da su svi koji žele da kažnjavaju Srbe koji rade u institucijama BiH jer praznuju praznik koji praznuje njihov narod, u situaciji da mogu biti tuženi.

Mislim da niko nema pravo izvan zakona da bilo kome zabranjuje da praznuje ili da mu za to naplaćuje penale odbijanjem od plate” – rekao je Špirić za ATV i naglasio da Srba zaposleni u institucijama slobodno praznuju sve u skladu sa Zakonom o praznicima, posebno Dan Republike Srpske, sve dok se ne donese zakon o praznicima na nivou BiH.

Špirić je naveo da će svi koji tuže tu nadoknadu dobiti u sudskom postupku.

Za to imaju uporište u odluci koja je donesena 2008. godine kada sam bio predsjedavajući Savjeta ministara gdje se kaže da će naknada troškova za praznovanje za sve državne praznike biti u skladu sa entitetskim zakonima o praznicima s obzirom na to da zakon o praznicima na nivou BiH još nije donesen” – pojasnio je Špirić.

Špirić je naveo da nisu sporne odluke i da se one moraju primjenjivati, već je sporno to što Bošnjaci osporavaju 9. januar kao Dan Republike Srpske, te Srbima zaposlenim u zajedničkim institucijama koji su praznovali taj dan odbijaju od plate, prenosi “Slobodna Bosna“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više