Fresh Press portal
Politika Region

Srbija poklonila preko 10 miliona KM Republici Srpskoj

15.01.2018., Beograd, Srbija - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vucic domacin je delagaciji Japana koju predvodi premijer Shinzo Abe. Plenarni sastanak delegacija. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vlada Srbije dala je danas saglasnost da se Republici Srpskoj upute finansijska sredstva u iznosu od 9,3 miliona eura radi realizacije započetih projekata u okviru mehanizma saradnje Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srbije i Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na današnjoj sjednici članovi Vlade su donijeli zaključak o usvajanju teksta Izjave o namjerama o unapređenju infrastrukturnih veza između Srbije i Mađarske. Zaključivanjem ovog dokumenta doprinosi se daljem razvoju infrastrukture, ali i lakšem i bržem prelasku granične linije, kako bi se obezbijedio brži protok lica i robe između dvije zemlje.

Na sjednici je usvojena Osnova za zaključivanje Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o uzajamnom priznavanju državno priznatih javnih isprava o stečenom nivou obrazovanja izdatih u Srbiji i Mađarskoj.

Usvojen je i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija.

Novim mjerama propisano je da se izrečena kazna zatvora u trajanju do jedne godine izvršava u prostorijama u kojima osuđeni stanuje (kućni zatvor), a da se osuđeni koji kaznu izdržavaju u poluotvorenom ili otvorenom odjeljenju zavoda mogu uputiti na rad izvan ovih ustanova.

Njihovo radno angažovanje doprinijeće lakšem i efikasnijem uključenju u društvo nakon izdržane zatvorske kazne. Izmjenom zakona predviđen je i prijevremeni otpust kada se dalje izvršenje kazne smatra nehumanim – u slučaju teške bolesti, invaliditeta ili starosti, prenose “Vijesti.ba“.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Plaću manje od minimalne prima 16.795 radnika u RS-u

A.R

RS emitovao entitetske obveznice u iznosu od 1,38 milijardi KM

A.R

Za domaćinstva skuplja struja – Bit će utvrđene tri cijene

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više