Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Srpska premijerka: “Nakon trinaest godina suđenja, Haag duguje Šešelju najmanje tri godine života”

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić gostovala je u emisiji ”Conflict Zone” na Deutsche Welle gdje se, izbačena iz takta, prepirala engleskim voditeljem Timom Sebastianom koji ju je ispitivao o aktualnim temama većinom vezanim za Srbiju.

Kako smo već pisali, Brnabić je u izjavila da se u Srebrenici nije dogodio genocid. No, tu se nije zaustavila, već je rekla da Haag duguje Šešelju tri godine života. Također, zdušno je stala u obranu ratnog zločinca.

Sebastian ju je pitao je li joj u redu da su ratni zločinci rehabilitirani u javnom životu Srbije.

Ti ljudi su… Što vi hoćete da uradim s njima? Ako su osuđeni, izdržali kazne i pušteni… Hoćete da ih zatočimo negdje u Srbiji tako da im nitko više ne vidi lice?”, rekla je Brnabić.

Hoćete li vi da sjede u parlamentu kao Vojislav Šešelj? Čovjek koji kaže da je ponosan na sve ratne zločine koji su mu pripisani”, rekao je na to Sebastian.

Želim vas podsjetiti, pošto pričamo o vladavini prava, da se Vojislav Šešelj dobrovoljno predao Tribunalu u Hagu. Suđenje je trajalo trinaest godina. Je li to ono što zovete vladavinom prava? Onda je oslobođen i vratio se u Srbiju, a onda…”, rekla je Brnabić, a Sebastian ju je opomenuo da je ta presuda preinačena.

Preinačena je. Ali trinaest godina suđenja…”, rekla je Brnabić i dodala: “Dakle duguju mu najmanje tri godine života.”, piše “Poskok.info“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više