Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Stanivuković: Kriminalci i lopovi su u strahu

Predsjednici PDP-a i SDS-a, Branislav Borenović i Mirko Šarović, sa delegacijama stranaka u kojima su bili poslanici i odbornici iz Banje Luke, sastali su se danas u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

On ih je pozvao na hitan sastanak zbog, kako je rekao, utvrđenog kriminala koji se dešavao u Gradskoj upravi i najvećem gradu Republike Srpske. Jednistvena poruka je da jedina gora stvar od kriminala je činjenica da na taj kriminal niko od nadležnih institucija ne reaguje.

“U jednoj ovako izazovnoj i opasnoj borbi protiv kriminala i korupcije u najvećem gradu Republike Srpske tražio sam od svojih uvaženih kolega, narodnih poslanika, mojih saobraca, naših predstavnika u zajedničkim insitucijama da insistiraju da Tužilaštvo i druge nadležne institucije reaguju, kako bi na ono što se dešavalo, radilo i činilo u najvećem gradu RS dobilo epilog”, rekao je Stanivuković.

On je dodao da je potrebna je podrška i jedinstvo svih od predstavnika političkih partija pa do podrške građana, kako bi se spriječio bijeg sad već “uhvaćenog zeca”.

“U ‘JP Akvana’ samo još bazen nije ukraden, a na to niko nije odragovao. Takođe, imamo javno priznanje pomoćnice ministrice da je potpisivala ugovore za koje nije ona radila, već da ih je potpisivala u ime svog bivšeg supruga, iako je ona nosilac ugovora u kojem piše da je pjevala. U isti slučaj uključena je i njena majka, a reakcija nadležnih je izostala”, rekao je Stanivuković.

Nakon sastanka predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, izjavio da pruža Stanivukoviću punu podršku u ovoj borbi, jer smatra da on ide pravim putem, te da je osvojio legitiman mandat da se bori za građane i njihova prava i život bez kriminala i korupcije.

Šarović je istakao da su prisutni šokirani informacijama kojeje iznio gradonačelnik i razmjerama kriminala koji se događao u Banjaluci, te je sve sada na nadležnim pravosudnim institucijama, koji su sada na testu koji će pokazati njihovu efikasnost.

Podršku Stanivukoviću dao je i predsjednik PDP-a, Branislav Borenović, koji je istakao da je ovo jedini mogući put napretka Banje Luke i Republike Srpske, te da je nečuveno da institucije ćute na ovake razmjere kriminalnih radnji.

“Pravosudne institucije na sve još uvijek šute, ne čine ništa, ne zamjeraju se i ne kažnjavaju. Važno je da svaki dan insistiramo da institucije koje su zadužene za ispitivanje i procesuiranje kriminalnih aktivnosti počnu da rade svoj posao. Draško Stanivuković i njegov tim u Gradu Banja Luka imaju punu podršku i sa naših pozicija popslanika i odbornika ćemo konkretno djelovati. Ali prije svega, gradonačelnik ima podršku naroda koji ga je birao”, rekao je Borenović.

Dodao je da su kriminalci i lopovi koji su ojadili Banju Luku i Republiku Srpsku za milijarde KM “s pravom u strahu”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više