Fresh Press portal
BiH Politika TOP VIJESTI

Stigao i službeni demantij: Odbacuju se bilo kakve ‘trzavice’ između članova Predsjedništva BiH

Predsjedništvo

U Briselu je održan sastanak članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Milorada Dodika i Željka Komšića sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem.

Sva tri člana predsjedništva u Briselu imaju niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima. Kako se vidi na televizijskim snimcima, Sasolli je dočekao članove bh. Predsjedništva tokom dolaska u zagradu Evropskog parlamenta.

No, prilikom fotografiranja uslijedile su i male varnice.

Sasoli je ponudio članovima Predsjedništva da stanu ispred panoa za fotografiranje. No, Dodik je namjerno zaobišao Sasolija i stao s njegove druge strane, tako da se predsjednik EP-a našao između njega i Komšića i Džaferovića.

Sasoli je rukom pokazao Dodiku da stane do druge dvojice članova Predsjedništva ali je on to odbijao. Sasoli je još jednom ponovio gest rukom. No, Dodik je to ponovo odbio i pokazao rukom Sasoliju da on stane do Džaferovića.

Inače, uobičajeno je da se članovi Predsjedništva BiH sa stranim zvaničnicima fotografiraju na ovaj način, odnosno da taj zvaničnik stoji u sredini.

No, ovom prilikom vjerovatno je namjera Sasolija, kao domaćina sastanka, bila da pokaže jedinstvo zemlje kroz tri člana Predsjedništva koja stoje jedan do drugog.

Ipak, stigao je službeni demantiji Službe odnosa za javnošću Predsjedništva BiH, koje prenosimo u cjelosti:

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odlučno odbacuje i demantuje zlonamjerno predstavljanje u pojedinim domaćim medijima o nastupu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom službene posjete Bruxellesu.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je jedinstveno nastupilo u evropskim institucijama u Bruxellesu, bez razmirica ili drugih nesporazuma, pa i tokom protokolarnih aktivnosti. 

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više