Fresh Press portal
BiH Politika

Stranka za BiH podržava Izetbegovića: “Ispravno pokretanje pitanja imena Republika Srpska”

Stranka za Bosnu i Hercegovinu izražava zabrinutost za sve učestalijim diplomatskim napadima istočnog i zapadnog susjeda na Bosnu i Hercegovinu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu snažno podržava put Bosne i Hercegovine ka EU i NATO-u, jer je to put za političku stabilnost i garancija za dobre regionalne odnose.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržava nastojanje političkih subjekata za što bržim formiranjem Doma naroda Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine kako njeni građani ne bi bili taoci bezvlašća. Kao i uspostave vlasti u Federaciji BiH i na nivou BiH.

Predsjedništvo Stranke za BiH je dalo punu podršku odgovornom odnosu Stranke pri uspostavi vlasti u Tuzlanskom kantonu, Zeničko – dobojskom kantonu i Bosansko podrinjskom kantonu.

Predsjedništvo Stranke za BiH smatra ispravnim pokretanje pitanja imena entiteta Republika Srpska zbog diskriminacije Bošnjaka i Hrvata, koji su po Ustavu konstitutivni narodi, ali takođe smatra da adresa za pokretanje apelacije nije Ustavni sud BiH, nego da je to trebala biti građanska apelacija Bošnjaka i Hrvata iz entiteta Republika Srpska prema Sudu u Strazburu, kao što su bile apelacije Sejdić – Finci, Ilijas Pilav i Azra Zornić, piše “Slobodna Bosna“.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Udruženja Hrvata Banjolučke biskupije pisali papi: “Ugostit ćete čovjeka koji negira genocid, negira BiH, koji je protjerao na stotine hiljada Hrvata i Bošnjaka iz RS-a”

E.H

Usvojen zakon o formiranju rezervnog sastava policije u RS

E.H

Vukanović najavio pobjedu Bakira Izetbegovića: “Ovo je kapitulacija Milorada Dodika i RS-a”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više