Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sud BiH: Pritvor Radončiću može trajati do 2018. godine

“Pritvor se računa od dana potpisivanja optužnice, 15. februara 2016. godine, i može trajati najduže do 15. februara 2018. godine ili do nove odluke Suda s obzirom da na rješenje postoji pravo žalbe u roku od tri dana”, potvrđeno je za Klix.ba iz Suda Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine na današnjem ročištu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora Fahrudinu Radončiću. Prijedlog za određivanje pritvora Radončiću uputilo je Tužilaštvo BiH nakon što je Krivično vijeće Suda BiH odbilo žalbu i prijedlog Tužilaštva da Radončić bude vraćen u pritvor zbog kršenja ranije određenih mjera zabrane.

Naime, nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora iz Tužilaštva BiH najavili su žalbu jer je prema njihovom mišljenju Radončić prekršio mjere zabrane, tako što je davao izjave medijima i napuštao mjesto kućnog pritvora.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više