Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Suljagić o izjavama Timothy Lessa: Zašto nam Senad Hadžifejzović servira krmetinu u ramazanu?

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić je nakog gostovanja Less-a i njegovih tvrdnji da “Bošnjaci nemaju vojsku, te da ako napadnu bh. Srbe imat će problem sa Srbijom i izgubit će moralni integritet”, postavio pitanje Senadu Hadžifejzoviću.

Timothy Less, bivši britanski diplomata, poznat je po kontroverznim izjavama o podjeli BiH i prekrajanju granica na Balkanu. Njegova najnovija tvrdnja da “Bošnjaci ne mogu braniti BiH, te da će Srbija dati Kosovo za RS” izazvala je brojne reakcije.

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić je nakog gostovanja Less-a na Face TV i njegovih tvrdnji da “Bošnjaci nemaju vojsku, te da ako napadnu bh. Srbe imat će problem sa Srbijom i izgubit će moralni integritet”, postavio pitanje Senadu Hadžifejzoviću.

-Zašto nam Senad Hadžifejzović servira krmetinu u ramazanu?, napisao je suljagić na Twitteru.

Potom je Seuljagić nakon propitivanja zašto se u Sarajevu otvara medijski prostor za ovakve izjave, podsjetio i uporedio na prijetnje ratnog zločinca Radovana Karadžića, izrečene prije 30. godina.

-“Muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rat ovdje …”. Radovan Karadžić, 17.oktobra 1991. godine, napisao je Suljagić.

Suljagićev stranački prijatelj Reuf Bajrović, također je osudio retoriku koja se plasira s ciljem, vjeruje, širenja defetizma.

-Taj Les ponavlja ono što je Radovan govorio 1991. godine. Teorija da se ne možemo braniti je bila integralni dio pripreme za rat. Demoralizacija i defetizam su preduslov za raspad BiH, naveo je Bajrović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više