Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sve od naših para! Predsjedništvo BiH kupuje dva automobila za 114.000 KM, a ima i specijalne zahtjeve

To je samo mali dio zahtjevane minimalne opreme dva automobila koje kupuje Predsjedništvo BiH ukupne vrijednosti 97.600 KM bez PDV ili 114.192 s uračunatim porezom, piše “Bh-index“.

U tenderskoj dokumetaciji traži se gotovo ista oprema za oba automobila, poput elektronske parking kočnice, LED prednjih svjetala sa zakretnim svjetlima i zasebnim LED dnevnim svjetlom te sistemom za pranje farova.

Na dugom spisku opreme je, između ostalog, i: elektromehanički servo upravljač, elektro podesiva i grijana spoljnja ogledala, 12V utičnica u konzoli nazad i u prtljažniku, osvjetljenje enterijera u LED tehnici, zadnja svjetla u LED tehnici, trozonski automatski klima uređaj s alergen filterom i dodatnim kontrolama za klimu nazad, adaptivni tempomat za brzinu sa kontrolom razmaka, uključujući sistem za nadzor saobraćaja sa upozorenjem na frontalni sudar.

Oba nova automobila moraju da budu crne limuzine, da imaju dizel motor minimalne snage 110 odnosno 140 kilovata, zapremine motora najmanje 1.900 ‘kubika’, s automatskim mjenjačem. Jedno vozilo mora da ima pogon na svim točkovima, a za oba važi uslov da prtljažni prostor bude minimalno 570 litara zapremine.

Kako je navedeno u dokumentaciji, automobili se nabavljaju za Sekretarijat Predsjedništva BiH, na osnovu Plana javnih nabavki za 2018. Upravo tim planom je za nabavku automobila predviđen trošak od 119.179 KM.

Ponuđač se obavezuje da obezbijedi garantni rok za motor i dijelove 48 mjeseci, ili 120.000 kilometara, na lak 36 mjeseci i na karoseriju od korozije 12 godina” – uslov je iz tendera koji se provodi metodom otvorenog postupka.

Rok za dostavljanje ponuda ističe danas, 13. novembra.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više