Fresh Press portal
BiH Politika

Sveukupni progres – Novogodišnji poklon NBL-a Tuzli

1

U Tuzli je 26. 12. 2019. održan Godišnji izvještajni sastanak Gradskog odbora Nezavisne bosanskohrecegovačke liste.

U početnom, radnom dijelu skup je bio otvoren za polemiku sa medijima te za stručne i vizionarske elaborate istaknutih članova GO NBL Tuzla.

Predsjednik tuzlanskog Gradskog odbora  Edim Kadić podvukao je da su nakon 1. Kongresa NBL, održanog krajem septembra u Sarajevu, dodatno osnažene terenske aktivnosti te je zadnji kvartal 2019. godine iskorišten za unutarnje profiliranje, organiziranje mjesnih odbora i upotpunjavanje članstva. „Ostvaren je ambiciozan cilj formiranja mjesnih odbora u svim gradskim područjima, pa čak i u onima u kojima su građani izgubili povjerenje u sve dosadašnje političke opcije“, s ponosom je naglasio Kadić, dodajući da je NBL na tuzlansku političku scenu stupio snažno, kao prepoznatljiva snaga, sa kvalitetnim ljudima, sa novim političkim pogledom i rješenjima.

Na njegovo izlaganje o novom, produktivnom zamahu NBL.a, nadovezao se dugogodišnji ugledni tuzlanski privrednik, Ibrahim Ibrahimagić. Podsjetivši da je Tuzla do rata slovila za „industrijskog giganta“ i da je po stopi zaposlenosti bila najrazvijeniji regionalni centar, on je poručio da oživljavanje realne proizvodnje predstavlja recept za zadržavanje radne snage u Tuzli i BiH. Obzirom da je godinama u poslovanju sa Zapadom radio prema maksimi „proizvodnja, produktivnost, sigurnost“, Ibrahimagić je izrazio ubjeđenje da se sa pouzdanim evropskim partnerima može brzo otvoriti proizvodnja, a sa uvezenim sredstvima za rad i osigurnim izvozom za kratko vrijeme može se isplatiti uloženo i zaustaviti iseljavanje građana.

Inovativne ideje i realne prijedloge prezentirali su i: Almira Kunosić, Mirsad Šuvalić i Nihad Ramadanović, govoreći o obrazovanju, socijalnoj politici, mladima i sportu.

Završna riječ pripala je predsjedniku Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Ibrahimu Hadžibajriću, koji je iskazao neskriveno zadovoljstvo razvojem nove političke, društvene i konstruktivne misli koju nezaustavljivo širi članstvo NBL-a u Tuzli i tuzlanskoj regiji.

Svečarski dio skupa protekao je u ugodnom druženju članstva i zvanica, i u atmosferi realnog izbornog NBL-ovog optimizma u novoj 2020. godini.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više