Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bajden nakon usvajanja historijskog plana: Mi smo Amerika i bit ćemo najuspješnija ekonomija na svijetu

Demokrate u Senatu usvojile su prijedlog predsjednika SAD, Džoa Bajdena (Joe Biden), za pomoć ugroženima tokom pandemije. Podsjećamo, vrednost paketa je 1,9 biliona dolara.

Ova vijest dolazi nakon što je postignut dogovor sa demokratskim senatorom Džo Menčinom iz Zapadne Virdžinije, o naknadi za nezaposlene.

Senat je usvojio svoju verziju paketa pomoći, glasajući jučer na stranačkoj osnovi, a potom je prijedlog upućen na Bijelu kuću.

Prijedlog zakona podržalo je 50 članova gornjeg doma američkog Kongresa, dok je protiv glasalo njih 49 i usvojen je nakon 27 sati rasprave koju su obilježile odlaganja i prepirke.

Taj zakonski prijedlog ponovo će biti vraćen u Predstavnički dom na konačno odobrenje, poslije čega će biti dostavljen na potpis Bajdenu i potom formalno postati zakon.

– Nikada nije dobro kladiti se na šanse protiv Amerike. Mi smo Amerika i bit ćemo najuspješnija ekonomija na svijetu – rekao je aktuelni predsjednik SAD.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više