Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

”Ne dopada mi se Džong Unova promjena ponašanja”

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da 12. jun možda neće biti pogodan za njegov sastanak sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong-unom, nagovjestivši time da će sastanak biti odložen, javlja AP.

Kako se navodi, Tramp je rekao da mu se ne dopada “promjena ponašanja” koju je primijetio kod Kima.

On kaže da je tu promjenu u ponašanju primijetio nakon drugog sastanka Kima sa kineskim predsjednikom Si Ðinpingom, prenosi AP.

Američki predsjednik je, takođe, rekao da se nada da Kina ne vrši uticaj na Kima.

Tramp je to izjavio tokom susreta sa predsjednikom Južne Koreje Mun Džae-inom u Bijeloj kući, sa kojim se konsultuje u vezi sa planiranim junskim sastankom koji bi trebalo da ima sa Kimom u Singapuru.

Tramp i Mun se konsultuju u trenutku kada je došlo do novog zaoštravanja odnosa između Seula i Pjongjanga, zbog vojnih vježbi koje SAD održavaju sa Južnom Korejom.

Sjeverna Koreja se već ranije zbog tih vojnih vježbi odustala od sastanka sa Južnom Korejom, a takođe su zaprijetili da će otkazati planirani sastanak Trampa i Kima u Singapuru.

AP ukazuje da Tramp želi da navede Kinu da izvrši pritisak da bi Sjeverna Koreja odustala od svog nuklearnog oružja.

Kim, koji je ranije veoma zalagao za sastanak sa Trampom, u posljednje vrijeme je napravio uzmak, zbog zahtjeva SAD za potpunu denuklearizaciju Sjeverne Koreje, dodaje američka agencija.

Izvor: nezavisne.com

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više