Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tomić otvoreno: “Davor se dao iskoristiti. Slučaj Dragičević će se sigurno riješti, samo neće biti onako kako neki očekuju”

Advokat Duško Tomić koji je do prije nekoliko dana činio advokatski tim Davora Dragičevića, prokomentarisao je video na kojem su Milorad Dodik i Anto Nobilo, također jedan od članova advokatskog tima u slučaju Dragičević.

Da, to je bilo u februaru. Nisam znao, ali to ne mijenja stvari. I da sam znao, ja bih tražio i zamolio ga da bude u timu. Anto Nobilo je bio sa mnogim državnicima, sa mnogim predsjednicima. Saznao sam to kada je gospodin Vasković pokazao snimak, ali nije rekao kad je bio taj susret pa je ostavio da mi zaključujemo ‘evo, vidite, Anto je došao po zadatku Dodika’“, kazao je Tomić, piše “N1“.

Te uvredljive poruke, da smo tu da pomognemo Dodiku i sve ostalo je povrijedilo gospodina Antu i mene zato što znamo ko smo i šta smo. Moram reći da je najviše Nobilo radio u ovom timu i da je najviše želio da dođemo do istine. Mi tvrdimo da će do istine doći, ovo će se riješti, ali nismo uvjereni da će istina biti ovakva“.

Kako kaže, o advokatu Ifetu Feragetu koji je također bio dio tima, a koji je ostao uz Davora, misli sve najbolje.

Feraget je bio izbor člana tima Davora Dragičevića. Ja sam u taj tim kooptirao Zoru i Nobila, a Davor Ifeta Ferageta. Ja nisam htio izaći iz tima. Ja ću moju ostavku ponuditi Davoru Dragičeviću, ako on prihvati, ja ću izaći, ako ne, ja ću ostati. Ja nisam nijednog momenta rekao da ću se povući, Ifet Feraget je rekao da neće izaći iz tima. Davor se naljutio zašto Davora nismo zvali. Davora nikad nismo zvali niti Davora treba zvati u Tužilaštvo zato što Davor odmah to prekine sve i pretvori u konflikt i ne možemo raditi. To ne pomaže nama. Davor je imao dva pravnika prije nas koji se nijednom na trgu nisu pojavili, iz sjene su radili. Mi smo se četiri puta na trgu pojavili. Ali smo došli do toga da imamo problem iznutra, da nam se ne vjeruje i da se sumnjičimo“, naveo je Tomić.

Kako kaže, na Davora je prvo uticao Milorad Dodik.

Došao mu je da izjavi saučešće. Koliko je to saučešća izjavio Dodik? Prvi je uticao Miloroad Dodik. A onda je sva opozicija prišla uz gospodina Davora i prodefilovala preko trg. Mislim da će Davor Dragičević na kraju ostati potpuno sam sa svojom suprugom, ako ovako nastavi, ako ne promijeni taktiku i vokabular jer će otjerati sve do sebe. Davor se dao iskoristiti zato što je od slučaja David Dragičević pretvorio u slučaj Davor Dragičević. Ako sada Feraget pravi od sebe lice koje je heroj, a mi kukavice, to je njegova stvar. Slučaj Dragičević će se sigurno riješti, samo neće biti onako kako neki očekuju. Mislim lično na Davora i na sve ostale koji iz dana u dan ponavljaju stvari koje se ne mogu dokazati“, tvrdi Tomić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više