Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Trovanje Sergeja Sripala vodi do Hillary Clinton, a ne do Kremlja

Pokušaj ubistva Sergeja Sripala, ruskog dvostrukog agenta otrovanog u Salisbury u Velikoj Britaniji prošle sedmice je nešto što vlastima u Moskvi najmanje treba, posebice uoči predsjedničkih izbora ovog mjeseca. No, za britanskog ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona i britansku premijerku Theresu May sumnje nema. Za ovo dvoje “političara”, nazovimo ih tako, kriva je Rusija, a nalog je dao Putin osobno.

No, The Telegraph otkriva da je Sergej Skripal bio povezan s dosjeom Christophera Steelea, autora sramotne dokumentacije protiv Trumpa i britanskog špijuna povezanog s grupom Fusion GPS, dakle izravno povezanim s Demokratskim nacionalnim kongresom i Hillary Clinton u Sjedinjenim Državama, prenosi “Logicno“.

Veza s Christopherom Steeleom se temelji na činjenici da je britanski agent agencije MI6 specijalist za Kremlj i kao takav je bio potreban Hillary Clinton kako bi pokušala pronaći nešto što bi Trumpa izravno povezalo s Rusima.

Sve to otvara pitanje nije li Skripal posljednja žrtva mafije Clintonovih? Trovanje je provedeno tako amaterski, znajući da će britanska vlada i idioti poput Borisa Johnsona djelo odmah kvalificirati kao “napad pod pokroviteljstvom ruske države”.

Kći Skripala, Julija, živjela je u Rusiji i zašto bi Rusi čekali da se vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo da bi je otrovali? Takvu glupost ne bi učinio nitko od ruskih špijuna, operativaca ili pripadnika nekog od klanova organiziranog kriminala.

Portal Gateway Pundit se s pravom pita: “Tko je otrovao Sergeja Skripala? Tko je zaradio novac od ubistva? Rusija je odbacila optužbe za trovanja, a ruski ministar vanjskih poslova je izrazio negodovanje zbog izjava da Moskva stoji iza napada i rekao kako bi Kremlj bio spreman razmotriti pomoć u istrazi, ali se čini da trag vodi do uplitanja u američke izbore”.

Međutim, ne od strane Rusije, jer je Skripal radio za tajnu skupinu Christophera Steelea, koji je povezan s lažnim “ruskim dosjeom” Donalda Trumpa.

Steele je radio na izboru Hillary Clinton i pri američkom Demokratskom nacionalnom kongresu 2016. godine i čak je dosegao Deep State zbog nepoštivanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

sripal
Shema grupe Fusion GPS za koju je Christopher Steele uz pomoć Scripala napravio lažni dosje “Trump – Rusija”

Zbog lažnog dosjea Christophera Steelea su korumpirani čelnici FBI-a i američkog Ministarstva pravosuđa pratili Trumpa, njegovu porodicu, njegove suradnike, njegov tranzicijski tim i njegovu administraciju. Pa što je Sergej Skripal znao o Steeleovom dosjeu?

Zero Hedge izvještava: “Sergeja Skripala, trenutno na intenzivnoj njezi nakon što je otrovan s kćerkom Julijom, navodno nervnim agensom, MI6 je regrutirao dok je radio u britanskoj ambasadi u Estoniji. Tako barem tvrde ruske sigurnosne službe. Kada je Rusija otkrila da je Skripal od britanske službe MI6 dobio 100.000 dolara da 2006. oda imena ruskih obavještajaca u Europi, iste godine kada je otrovan ruski dvostruki agent Aleksandar Litvinenko, osuđen je na 13 godina zatvora. Međutim, 2010. godine je Skripal bio jedan od četiri zatvorenika puštenih iz Moskve u zamjenu za 10 ruskih špijuna u Sjedinjenim Državama, nakon čega je prebačen u Veliku Britaniju, gdje se družio s Christopherom Steeleom.

The Telegraph zna da se Skripal preselio u Salisbury 2010. u sklopu razmjene špijuna i da ga je kasnije kao sigurnosnog konzultanta angažirao Christopher Steele, koji je sastavio lažni dosje o Trumpu.

Nedavno otkazani LinkedIn račun otkriva da je britanski sigurnosni savjetnik bio u Salisburyju i radio za Steeleovu agenciju “Orbis Business Intelligence”. Poznato je da je Steele skupio niz dopisa protiv Trump u ime tvrtke Fusion GPS.

Prvih sedamnaest ljudi s lažnog dosjea “Trump – Rusija” su postali meta FBI-a.

BBC je trovanje Sergeja Skripala i kćerke Julije nazvao “apsolutno besramnim izazovom za Veliku Britaniju od strane ruskog predsjednika Vladimira Putina”.

Gateway Pundit dodaje: “Policija je pozvala britansku vojsku da istraži napade. Ali pokušajima ubistva slijedi izvješće da je Steele znao da je kampanja Hillary Clinton platila za dosje protiv Trumpa, ali FBI te podatke nikada nije uključio u konačni zahtjevi Sudu za nadzor nad stranim obavještajnim službama i sucu Carteru Pageu.

Steele je bio zadužen za sastavljanje “dosjea Trump” za račun grupe Fusion GPS i priznao je na sudu da diskreditirani dokument sadrži “ograničene obavještajne podatke”. Steele je također priznao da dio “njegovog posljednjega memoranduma u decembru nije prihvaćen”.

Nitko ne tvrdi da je Hillary Clinton ili netko od njezinih suradnika koji su još uvijek na dužnosti naredili ili sami otrovali Skripala i njegovu kćerku, ali pored ove recentne priče, koja bi mogla u samim temeljima protresti neke institucije i agencije u Sjedinjenim Državama, tvrdnje Borisa Johnsona o krivnji Rusije se ne mogu nazvati nikako drugačije nego idiotskima.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više