Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Tuzla – Srebrenica – Sarajevo” – Dragan Mektić pozvao na suživot umjesto podjele BiH

Dragan Mektić poznat je, između ostalog, i po svojim poirukama na Twitteru. U njima najčešće kritikuje predstavnike vlasti, a najdraža “meta” su mu kadrovi SNSD-a, posebno Milorad Dodik.

Međutim, u posljednjoj objavi ne bavi se ni SNSD-om, ni kriminalom vladajućih struktura, nikoga ne kritikuje. Dragan Mektić poziva na izgradnju BiH, na suživot svih njenih stanovnika. Nažalost, glasovi poput Mektićevog rijetko dolaze iz RS-a i tim su vrijedniji.

Naime, član državnog parlamenta je, zapravo, reafovao na poruku koju je na Twitteru objavio novinat RTRS-a Vranimir Đuričić.

– Tuzla-Srebrenica-Sarajevo…

Bio sam na svim ovim mjestima.

Prekrstio se kao na našim stratištima i pomolio za oproštaj i duše Bošnjaka.

Pogledao uvrdljive table i iznova se uvjerio da su samo razdvojene RS i FBiH garant dobrih odnosa i trajnog mira, napisao je Đuričić.

Međutim, Mektić je ponudio sasvim suprotno rješenje za našu zemlju.

– Branimire, razumijem o čemu govoriš, ali ako to nije moguće, možemo li mi tragati za načinom zajedničkog života, bojim se da je sve suprotno rat i možemo li mi to ponovo izdržati, napisao je Mektić.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više