Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uvijek ispred svih! Dodik koristi helikopter u vlasništvu RS-a za odlazak na posao u Sarajevo

Vlada Republike Srpske je na sjednici 21. februara ove godine dopunila Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS.

Izmjene Uredbe stupaju na snagu iduće sedmice.

Pored izmjene Uredbe o Vazduhoplovnom servisu, na današnjoj sjednici Vlade je izmjena Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS.

Prema nezvaničnoj informaciji, i ova Uredba se mijenja kako bi se dala mogućnost da helikoptere Srpske koristi Dodik.

Da Dodik kao član Predsjedništva BiH koristi helikopter u vlasništvu Republike Srpske za odlazak na posao u Sarajevo nedavno je potvrđeno kada je pred Nezavisnim odborom skupštine Sarajevskog kantona pokrenuta odgovornost policijskog komesara tog kantona Mevludina Halilovića zbog pomaganja pripadnicima MUP-a RS u pratnji Dodika od stadiona u Semizovcu do Sarajeva.

Ranije su sarajevski portali objavili da je u noći sa 4. na 5. decembar 2018. godine helikopter Republike Srpske sletio na stadion „Ešref Pustahija Ešo“ u naselju Svrake kod Semizovca, potkrepljući to fotografijom.

O tome da se Vazduhoplovni i Helikopterski servis prilagođavaju potrebama Dodika portal CAPITAL pisao je još 2011. godine kada je Vlada RS izmijenila uredbe o osnivanju Helikopterskog i Vazduhoplovnog servisa tako da se nadležnosti nad ove dvije službe prenose sa Vlade na predsjednika RS. Tada je predsjednik RS bio Dodik, piše “Oslobođenje.ba“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više