Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Velika Kladuša se oprašta od babe: Sedam stranaka se ujedinilo kako bi Veliku Kladušu “spasili” od Fikreta Abdića

“Ovo je historijski događaj. Mi smo našli način da u proteklim mjesecima prevaziđemo sve naše nesuglasice i političke razlike sve za cilj Velike Kladuše”, rekao je Asmir Ćufurović.

Stranka demokratske akcije, Demokratska narodna zajednica-Krajiška stranka, Socijaldemokratska partija, Stranka demokratske aktivnosti, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Demokratska fronta i Naša stranka potpisali su danas platformu “Velika Kladuša za sve nas” s kojom će zajednički nastupiti na lokalnim izborima u ovoj općini.

Sedam stranaka izabralo je Jasmina Hušića kao zajedničkog kandidata za načelnika Općine Velika Kladuša. Pozvali su i ostale stranke da im se pridruže.

Kako su ranije istakli, platforma “Velika Kladuša za sve nas” rezultat je višemjesečnih pregovora između političkih subjekata u Velikoj Kladuši.

“Iako dolazimo sa različitih pozicija političkog spektra, odlučni smo da u Velikoj Kladuši primjerom pokažemo kako se zagovaranjem principa demokratije, ravnopravnosti i tolerancije može prevazići stanje netrpeljivosti i političke isključivosti. Podrška jednom kandidatu za načelnika značajan je korak ka ispunjenju tog cilja. Nama treba ambijent u kojem će različita mišljenja i različiti svjetonazorski, politički i ideološki pogledi na svijet predstavljati bogatstvo različitosti iz kojeg izvire snaga jedne zajednice, a ne povod za isključivosti, segregaciju i diskriminaciju, kako je to slučaj sada”, naveli su u zajedničkom saopćenju.

Ova platforma trebala bi se suprotstaviti rivalu koji trenutno vlada tom općinom, odnosno Laburističkoj stranci na čelu sa Fikretom Abdićem.

“Ovo je historijski događaj. Mi smo našli način da u proteklim mejsecima prevaziđemo sve naše nesuglasice i političke razlike sve za cilj Velike Kladuše”, rekao je Asmir Ćufurović.

Ovaj događaj okarakterisan je i kao “svjetlost za Veliku Kladušu koju su dugo čekali”.

Stranke Platforme pozvali su sve da im se pridruže u zajedničkom cilju, a to je da Veliku Kladušu vrate građanima.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više