Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Veliki šamar za Dodika! NATO poslao poruku Oružanim snagama BiH

NATO Štab Sarajevo, povodom 70. godišnjice NATO saveza. Ističe kontinuiranu predanost NATO-a Bosni i Hercegovini.

Savez već godinama podržava reforme i pomaže izgradnju sposobnosti koje će biti od koristi svim građanima Bosne i Hercegovine” – saopćeno je iz NATO Štaba Sarajevo, piše “Oslobođenje.ba“.

Kroz aktivnosti NATO Štaba Sarajevo. Savez će nastaviti surađivati i pružati pomoć Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH i drugim bh. institucijama u njihovim aktivnostima na zadacima u skladu s Partnerstvom za mir.

Fokusirajući se na svakodnevna reformska nastojanja.

Sve te reforme za cilj imaju jačanje ključnih stubova bh. društva. Da ga učine transparentnijim, efikasnijim i sposobnim odgovoriti na potrebe svojih građana” – poručuju iz NATO Štaba Sarajevo.

Inače, američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je u četvrtak da NATO treba da sa adaptira radi suprotstavljanja prijetnjama ruske pojačane agresije, kineske strateške konkurentnosti i nekontrolirane migracije.

Moramo adaptirati našu alijansu na suprotstavljanje pomaljajućim prijetnjama, bez obzira da li je riječ o ruskoj agresiji, nekontroliranoj migraciji, cyber napadima, prijetnjama energetskoj sigurnosti, kineskoj strateškoj konkurentnosti, uključujući tehnologiju i 5G i mnoga druga pitanja” – izjavio je Pompeo u uvodnom govoru na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a u Washingtonu, prenosi Reuters.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više