Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vučić: Na samitu u Sloveniji samo Dodik bio uz Beograd

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je na sastanku lidera zapadnog Balkana u okviru samita Brdo-Brioni usvojena delkaracija u kojoj nema ništa protiv interesa Srbije iako je na strani Beograda bio samo srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić je rekao da na samitu u Sloveniji, Srbija nije bila ta koja je protiv završnog dokumenta i da je ovoga puta Priština jedina bila protiv.

“To je veliki uspeh naše diplomatije, a gotovo je bila situacija da ne možete da ne budete krivi”, rekao je za Televiziju “Pink”.

On je podsjetio da su, osim BiH, sve ostale zemlje u regionu priznale nezavisnost samoproglašenog Kosova – Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija.

“I oni /BiH/ bi priznali da mogu, što traže Šefik DŽaferović i Željko Komšić”, rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da su političke posjete u kojima je bio prethodnih dana, od sastanka lidera zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja, susreta sa generalnim sekretarom NATO-a u Briselu i današnja u Pragu, bile dobre za Srbiju u političkom smislu, te izrazio uvjerenje da će se to i ekonomski do kraja godine pokazati.

On je naglasio da će ono što se danas u Pragu desilo ući u udžbenike, kada je češki predsjednik Miloš Zeman izjavio da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo greška, te se izvinio i zamolio srpski narod da mu oprosti.

Vučić je istakao da je beskrajno zahvalan Zemanu za njegovu hrabrost.

“Jedini je koji je posle mnogo godina, kome je mandat u toku, rekao takvu važnu stvar”, naveo je Vučić i dodao da nije znao za Zemanovu namjeru da se izvini.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više