Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vučić: Zalažem se za Bosnu i Hercegovinu sa Republikom Srpskom

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije izjavio je da nije vidio nikakvu mapu ili plan o promjeni granica na Balkanu. “A to što neki žele odmah da to pripišu Srbiji, mnogo govori o njima. Tu mislim na pojedine krugove u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Zagrebu”, rekao je on.

Aleksandar Vučić je kazao kako ne želi lažno optužiti nekoga poput Janše. A da nije vidio “non-paper”.

“Premijer Janša je otvoren čovjek. Imali smo potpuni drugačije stavove tamo negdje devedesetih. Ali to je čovjek koji iskusan. Imao je dugu karijeru. Proveo je i jedan period iza rešetaka.

Vučić nije vidio mapu

On je neko ko ima lično dostojanstvo i tvrdo zastupa neke stavove. Lagao bih kada bih rekao da sam vidio neke mape ili planove. Ne mogu drugačije od toga”, objasnio je on u emisiji Fokus na B92.

“Jedno je šta bi možda Janša želio, ništa ne mogu da mu zamjerim i pohvalim, jer ništa nisam vidio, ne znam gdje su i kako su vidjeli neki drugi“, ukazao je Vučić.

„Ne mogu da se saglasim sa ujedinjenjem Kosova i Albanije. Moram da poštujem teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine“, rekao je Vučić.

Nema promjena granica

On je rekao da se zalaže „za postojeće granice Srbije, sa Kosovom. I Bosna i Hercegovina sa Republikom Srpskom“.

„Za nas je najvažniji mir i puna stabilnost“, rekao je Vučić i dodao da u to spada i nastavak pregovora sa Prištinom.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više