Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vukanović jasan: Vrijeme je za pomirenje Srba i Bošnjaka, i da političko smeće pošaljemo na smetljište

Nebojša Vukanović, nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini RS, rekao je da priče o mirnom razduženju i ratu služe za skretanje pažnje sa afera.

On je rekao da je Bakir Izetbegović tokom rata bio u podrumu a da sada želi da skrene pažnju sa supruge Serbije “koja će mu doći glave”. Dodao je da je i Dodiku i Izetbegoviću cilj skretanje pažnje sa afera.

Vukanović je prisustvovao sastanku opozicije sa predstavnicima SDS-a, PDP-a i DNS-a.

“Kranje je vrijeme da političko smeće iz 1990-ih godina pometemo na smetljište istorije i da se ovdje okrenemo životnim temama”, rekao je Vukanović.

On je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao na historijsko pomirenje Srba i Bošnjaka, te da je to i njegova politika.

Vukanović je spomenuo i kredit koji je RS uzela putem Londonske berze po kamati od 5,02 posto. Svake godine će se vraćati 24 miliona KM kamata, a onda za pet godina svih 600 miliona, rekao je.

“Ključna stvar je da pohapsimo sve korumpirane političare i bankare i da ugovore proglasimo nevažećim. Ako se išta budem pitao, Zora Vidović i Radovan Višković će završiti u zatvoru a bit će poništeni svi štetni ugovori po RS”, dodao je on.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više