Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vukanović tvrdi da je SDA u rasulu: “Bakir ne može politički da kontroliše svoju suprugu”

Ono što treba cijeniti kod iskrenih prijatelja i saveznika jeste da su jedni drugima uvijek spremni priteći u nevolji, tako je i sa Miloradom Dodikom i njegovim strateškim partnerom Bakirom Izetbegovićem, istaknuo je poslanik u Klubu SDS-a u NS Republike Srpske Nebojša Vukanović.

Haos i anarhija

– Zašto vi iz SNSD-a niste, kako ste najavljivali, raskinuli koaliciju sa SDA? Pa, zato što ste pobratimi. Vama odgovara kada je haos i anarhija, jer jedino kada je mutno, kad se digne prašina na sve strane, onda u mutnom možete da radite šta god hoćete. Sklapate sporazume, izvlačite pare, zadužujete, pretvarate državu u privatnu prćiju – rekao je Nebojša Vukanović i upitao:

– Šta biste vi iz SNSD-a da vam nema Bakira i Čovića?

Vukanović je potom govorio i o Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a.

Kada Milorad Dodik pokreće pitanje o “mogućim rješenjima u BiH”? Pa, u trenutku kada je njegov drugi po značaju, strateški partner Bakir Izetbegović u velikom problemu. Vidite da je SDA u rasulu, da su izgubili Sarajevo, da Bakir ne može da politički kontroliše svoju suprugu Sebiju, koja mu pravi ogromne probleme, da ima aferu “Respiratori”, da ima napuštanje 13 anesteziologa u KCUS-u… i najbolje je podići prašinu, a tu uskače Dodik da pomogne svom partneru Bakiru – smatra Vukanović.

Mudro šuti

On navodi da, s druge strane, Dragan Čović, lider HDZ-a, mudro šuti, dok ova dvojica dižu tenzije. A sve se radi, kaže Vukanović, samo da se u Republici Srpskoj ne bi pričalo o krahu zdravstvenog sektora, o šatorima, o parama koje idu u Moskvu.

Vukanović je poručio da je BiH dosta stradanja i ratova te da ovdje treba da se napravi radikalan zaokret.

– A vi koji sve ovo radite, širite mržnju, podstičete na nasilje, da završite tamo gdje vam je i mjesto – na smetljištu istorije – poručio je Vukanović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više