Fresh Press portal
Politika Region

Vulin: “Ide se na potpuno razvlašćivanje Republike Srpske”

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da je očigledno da postoji plan da se “kršenjem Dejtonskog sporazuma razvlasti Republika Srpska i da se ona pretvori u praznu ljušturu”.

Svako smanjivanje, umanjivanje, pražnjenje kapaciteta Republike Srpske je ozbiljna opasnost za fizički opstanak srpskog naroda. Ne politički, već fizički opstanak”, rekao je Vulin za televiziju “Pink“.

Prema njegovoj ocjeni, prvo je donijeta odluka da Republika Srpska nema pravo na svoj datum i na svoj praznik.

Sada ste donijeli drugu odluku po kojoj kažete ‘poljoprivredno zemljište pripada BiH’. Sljedeća odluka koja se priprema je da sve šume i sve vode pripaja BiH. U Republici Srpskoj nema rudnika zlata, ali ima hidroenergetskog potencijala, ima Drina i ima šuma. To su stvari koje su prednost Republike Srpske. Sad ćete i to da im uzmete? Pa kako mislite da Republika Srpska šuti i posmatra sve to”, rekao je Vulin.

On je podsjetio da je Stranka demokratske akcije na svom kongresu prije nekoliko mjeseci usvojila platformu u kojoj se kao strateški cilj navodi ukidanje Republike Srpske.

Povezani članci

“Neka Vulin pita BIA-u šta se desilo u Srebrenici 2015. godine”

E.H

Vulin se prisjeća Srbina: “Milo Đuknović je bio iskreni saradnik Slobodana Milošević”

E.H

Dan RS: Vulinu Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više