Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vulin: Vakcine koje je Vučić donio zaštitit će građane BiH od korone, ali od Bisere Turković…

Podsjećamo, Vijeće ministara je na sjednici u utorak jednoglasno usvojio informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covidshield) između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH

– Prije će nestati korona, nego mržnja Bisere Turković i strah od Vučića i Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentarišući izjavu ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković da je predsjednik Srbije u BiH donio vakcine koje su proizvedene u Indiji i da nemaju dozvolu za upotrebu u Evropi.

– Vakcine koje je Vučić donio u Sarajevo zaštitiće hiljade građana BiH od korone, ali Biseru Turković niko i ništa ne može da zaštiti od njene pakosti, nezahvalnosti i gluposti, navodi u saopštenju Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predao je danas u Sarajevu kontingent od 5.000 vakcina kompanije AstraZeneka, koje je Srbija donirala BiH.

Podsjećamo, Vijeće ministara je na sjednici u utorak jednoglasno usvojio informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covidshield) između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH.

Informacija o donaciji je usvojena sa devet glasova “za”, uz uslov Bisere Turković da se prvo pribavi saglasnost Agencije za lijekove BiH pa da tek onda vakcine idu u upotrebu, prenose Nezavisne.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više