Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zastupnica SDA Kenela Zuko u emisiji pitala zašto Sabina Ćudić ne rađa djecu

Sabina Ćudić, zastupnica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, reagirala je nakon gostovanja njene kolegice zastupnice Kenele Zuko u programu N1 televizije, poručivši da je “razočarana, zatečena i zgrožena”.

Naime, Zuko je, gostujući u subotu u emisiji “Novi dan” N1 televizije, govorila o Ćudić, a u jednom dijelu razgovora zapitala se zašto “Sabina Ćudić ne rađa djecu”.

Ja bih dala jednu digresiju, evo gospođa Sabina Ćudić se vodi time da će se više djece rađati ako se da 180 maraka šest mjeseci mjeseci. Ona je bila kantonalna zastupnica prošle četiri godine, sada je ponovo zastupnica, zašto ne rađa djecu?“, zapitala se Zuko.

Ćudić je, reagirajući, ovakvu izjavu ocijenila “simbolom sunovrata našeg javnog diskursa”.

Razočarana, zatečena i zgrožena odlukom zastupnice Zuko, inače doktorice pedagogije, da razgovor o porodiljskim naknadama i opravdanje zašto je bila protiv mog amandmana na budžet Federacije Bosne i Hercegovine kojim se obezbjeđuje naknade za nezaposlene porodilje svede na pitanje: Zašto onda Sabina Ćudić ne rađa djecu nego je na jednom djetetu? Da neko koga ne poznajem, ko ne zna ništa o meni, o mojoj porodici, o tome želim li, mogu li, hoću li imati više djece – iskoristi svoj intervju da problematizira moju kompetentnost da govorim o zakonskim rješenjima kada sam “na jednom djetetu” je simbol sunovrata našeg javnog diskursa. Žao mi je da ste se odlučili na ovaj korak, zastupnice Zuko, morali bi biti iznad toga”“, poručila je Sabina Ćudić na svom Instagram profilu, prenosi “Oslobođenje.ba”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više