Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Željka Cvijanović samouvjereno poručila: “Prestanite plakati po ambasadama…”

Predsjednica RS Željka Cvijanović upitala je ”da li ima bilo šta, osim uporne prijetnje ratom, što SDA može uraditi sama, a da ne priziva visokog predstavnika, Vijeće za implementaciju mira i međunarodnu zajednicu”.

“Nakon što su svih ovih godina svojim destruktivnim ponašanjem, zajedno sa svojim vjernim pratiocima u liku visokih predstavnika, urušili sve što se moglo urušiti u ionako slabunjavoj BiH, sad bi opet ratovali i sankcionisali političare iz Republike Srpske”, rekla je Cvijanović upitana da prokomentariše poziv SDA upućen zemljama članicama Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira da uvedu sankcije predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog izjava kojim, kako kažu, “ugrožava Dejtonski mirovni sporazum”.
Predsjednica RS je poručila da je to vrijeme prošlo i ‘‘da bi im bilo bolje da izbiju rat iz svojih glava i da prestanu plakati po ambasadama, jer RS neće ratovati”.
Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više