Fresh Press portal
BiH Politika

Željka predviđa kraj BiH: “Sama od sebe odumire”

U BiH ne postoji volja za unutarnji dijalog zato što je dio međunarodne zajednice promoter bošnjačke politike, kazala je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Pred obilježavanje dana RS 9. sijačnja u intervjuu za Sputnjik Željka Cvijanović ističe da je uzbuđena i ponosna, ali i da osjeća dodatnu obvezu.

Uvijek postoji određeni rizik da nešto može pokušati poremetiti veliki svečani dan. Međutim, sama ta ‘čestitka’ je nešto što se događa već nekoliko godina. Stižu na adrese institucija Republike Srpske uglavnom povodom 9. sijačnja i to govori u suštini nekoliko stvari, a najviše o onima koji su potpisnici, ali isto tako i o tome kako se želi poslati poruka da Republika Srpska nije dobrodošla u okviru BiH, da postoje mnogi ljudi koji žive u drugoj polovici države koji smatraju da stvari treba da budu postavljane onako kako oni misle da treba. Tu je i poruka da se ne ostavlja baš puno prostora za dijalog i toleranciju, kao i o Bosni koja je skrojena po njihovoj mjeri u kojoj nema prostora za RS. Ove godine mi dan RS obilježavamo pod sloganom ‘Ponosna i vječna’ i mislim da je sve ono što trebamo znamo sadržano u tom sloganu”, kazala je Cvijanović.

Istaknula je da vidi RS koja će svakog dana biti sve jača, svjesnija koliko je važno da opstane.

Mnogo je bilo nastojanja da se RS umrtvi i devastira. I uprkos svemu mi smo jači i stabilniji, sa mnogo većom sviješću da ne postoji drugi okvir koji će nam jamčiti tu sigurnost kako nam jamči Republika Srpska. Tu leži i moj odgovor. Neću predviđati što će se dogoditi sa BiH, do scenarija da je moguće da sama od sebe odumre, pošto je nevjerojatno da tamo nemate partnera ni za jednu ozbiljnu priču, da uvijek imate samo tvrdoglavo odbijanje s neke strane, koja je uglavnom političko Sarajevo. Ali uvijek se nastoji baciti krivica na Republiku Srpsku i svi se mogući i nemogući stranci bave RS, a malo tko priča koliko je BiH puna deficita”, izjavila je Cvijanović.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Djevojka iz Sudana uspjela u BiH – Od StartUp ideje do vlastite kompanije

E.H

U susret prvoj Paradi ponosa u BiH: “Moja seksualnost je normalna”

E.H

Čudo prirode u BiH: Hit-kupalište nadomak Međugorja za koje se ulaz plaća tek 10 KM

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više