Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Željko Komšić potvrdio da se u Brisel poslao ANP: “Ovo je politička pobjeda svih nas, BiH i svih njenih građana!”

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Federalnu televiziju autentičnost objavljenog dokumenta iz sjedišta NATO da je BiH slanjem Programa reformi zapravo poslala ANP i da se nalazi u MAP-u (Akcionom planu za članstvo NATO-u).

Željko Komšić je ocijenio kako je ovo “politička pobjeda svih nas”.

“Ovo je politička pobjeda svih nas. Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Sada su pred nama reforme koje naša zemlja mora ispunjavati kako bi postala punopravna članica ovog saveza”, kazao je on.

Član Predsjedništva BiH je dodao da je to bilo “jasno od samog početka”.

“Ovaj dokument je najbolja potvrda onoga o čemu se govorilo. A to je da je “BiH poslala ANP tj. Program reformi”, istakao je za FTV.

Rusko upozorenje

Ambasada Rusije u BiH je nedavno upozorila države vlasti da se na svako “praktičnog zbližavanja Bosne i Hercegovine i NATO-a” biti primorana da reaguje. Iz Ambasade su to približavanje okarakterisali kao “neprijateljski korak” prema Rusiji.

Bosna i Hercegovina je 5. decembra 2018. godine primljena u Akcioni program za članstvo (MAP). Godinu nakon toga, Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o prihvatanju dokumenta nazvanog Program reformi. Koji je trebao značiti i nastavak puta zemlje prema čvršćoj integraciji u NATO.

Program reformi se ne razlikuje od Godišnjeg nacionalnog plana (ANP). Koji priprema svaka država koja želi da postane članica NATO saveza. Radi se o planu postignuća i planirane reforme u više oblasti. Između ostalog, političkih, sigurnosnih, pravnih i odbrambenih reformi.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više