Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Zlatko Lagumdžija najavljuje potpuni haos nakon prijetnje iz RS: “Sada vidimo sliku bliže budućnosti ove države”

Zlatko Lagumdžija, bivši ministar vanjskih poslova BiH i nekadašnji predsjednik SDP-a, oglasio se nakon današnje odluke predstavnika entiteta Republika Srpska na nivou Bosne i Hercegovine koji su najavili obustavu rad u odlučivanju po bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH do usvajanja novog Zakona o Ustavnom sudu BiH, u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

Nakon formiranja vlasti na nivou BiH vidimo sliku bliže budućnosti.’Mostarizacija’ se nije zaustavila na ‘granicama’ Federacije već se proširila i na čitavu državu”, bio je komentar Lagumdžije.

Ovaj stav predstavnici iz RS su zauzeli nakon odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je proglasio neustavnim Zakon o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS.Također, zaključili su da je neophodna hitna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će raspravljati o odlukama Ustavnog suda BiH, koja će biti održana u ponedjeljak.

Na sastanku koji je održan je u Palati RS-a, osim predstvanika vladajuće koalicije u RS, prisustvovali su i opozicionari te ministar poljoprivrede Boris Pašalić i predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman. Ustavni sud BiH je, na zahtjev sedam delegata Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, donio odluku kojoj je proglasio neustavnim član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS – prenio je N1.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više