Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Žuljević sumnja na najgore: “Nešto se krupno iza brda valja…”

Aner Žuljević, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije, na svom Facebooku profilu danas je objavio da je dokument u kojem, kako je naveo, DERK obavještava NOS i Elektroprenos ”na značajno povećanje broja ispada pojedinih elemenata prenosnog sistema”.

On se zapitao zašto se institucije međusobno ispituju o problemima iz svoje nadležnosti da bi, potom, uslijedila saopštenja koja ne odgovaraju istini.

Da ne govorim kako imamo informacije da nam je “krepao” transformator od 220 kv na Čulama koji je očigledno bio pod neprirodnim opterećenjem, a zamjena istog je višemilionska što je manji problem naspram činjenice šta to znači za (ne)stabilnost sistema.

Postavljam pitanje: zašto se institucije međusobno pitaju o problemima iz svoje nadležnosti, pa onda izdaju saopštenja koja ne odgovaraju istini?

Očigledno je da se nešto krupno iza brda valja, a vrijeme će pokazati ko se sve i zašto upetljao da na ovaj način kontaminira struku, dezinformiše javnost i omalovažava pojedince koji žele samo promociju istine u javnosti’‘, napisao je Žuljević na Facebooku, prenosi “Slobodna Bosna“.

https://www.facebook.com/aner.zuljevic/posts/2350907924957075

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više