Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Žuljević tvrdi: “Odobren fond od 10 miliona KM za podršku razvaljivanju SDP-a”

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH ostaje bez velikog broja članova. Dio njih je isključen, a mnogo veći broj samostalno istupa zbog neslaganja sa politikom aktuelnog rukovodstva stranke.

Za postojeću situaciju, ali i za nadolazeći talas osipanja stranačke infrastrukture, naročito u Tuzlanskom kantonu, čelnici SDP-a i njima bliski zvaničnici imaju objašnjenje.

Za člana Predsjedništva SDP-a Anera Žuljevića krivica ne leži u načinu na koji njegovi drugovi upravljaju strankom već u do sada neviđenoj teoriji zavjere.

Čujem da je odobren fond od 10 miliona KM za podršku razvaljivanju SDP-a BiH! Malo vam je to, brate” – napisao je Žuljević na svom Facebook profilu.

Ko je izdvojio 10 miliona KM za podršku razvaljivanju SDP-a te kome je taj novac namijenjen kako bi se realizirala ta namjera, Žuljević nije objasnio.

U posljednjih nekoliko mjeseci je, podsjetit ćemo, odlukom rukovodstva SDP-a iz te stranke isključen niz nekada istaknutih članova, a neslaganje sa politikom rukovodstva je kulminiralo u Tuzlanskom kantonu, gdje je stotine članova SDP-a već napustilo stranku.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više