Fresh Press portal
Promo

Baručić Jasmina: Kako sam se riješila ciste na jajniku putem alternativne medicine

Bioenergija je životna energija, najsuptilniji gradivni materijal od koga su sačinjena sva živa bića. Mnogi bioenergiju smatraju nečim paranormalnim, izmišljenim jer ne mogu da je vide. Možemo slobodno da tvrdimo, da ne postoji nista paranormalno u univerzumu, postoji samo naše ograničeno poznavanje univerzuma i nesavjestan odnos prema prirodi.

Ovo je jedinstven način liječenja, jer se bazira na podizanju imuniteta, koji je naš najbolji ljekar. Što je
veoma bitno, fokus je na uzroku bolesti, a ne posljedici, kako kod pacijenta ne bi došlo do recidiva bolesti. Najčešće je to stres i nepravilan način življenja.

Terapija bioenergijom se primjenjuje kod svih fizičkih i mentalnih oboljenja. Pokazala se kao veoma efektivna u prevenciji i otklanjanju fizičkog i emocionalnog stresa.

Baručić Jasmina iz Kalesija, rođena 1999. godine, osoba je čije zdravlje je degradirala cista na jajniku. Nakon mnogih odlazaka ljekarima konvencionalne medicine i terapija u istoj, poboljšanja u njenom zdravlju nije bilo. Ljekari su, kao posljednju opciju, predložili operaciju. Jasmina je prijedlog odbila.

Mlada djevojka je, u potrazi za alternativom, posjetila Centar za kvantnu medicinu “Quanttes Medica” i u razgovoru s dr. Ahmedom Srabovićem, dogovorili su proces liječenja koji se sastojao od ukupno 14 terapija, a terapije su se sastojale od Bioenergetske terapije, Riffe terapije, Kristalo terapije i Fito-api terpije.

Nalaz koji pokazuje da ciste više nema

Riffe teraapija

Radi se o uređaju koji proizvodi frekventne impulse i prenosi ih u tijelo preko elektroda koje se drže u rukama.

Energetski kanali se prostiru po cijelom tijelu i njegovoj unutrašnjosti i tako dovodi impulse do svake stanice našeg tijela. Za vrijeme trajanja tretmana u organizmu mora biti dovoljna količina tečnosti čime se pospješuje izlazak mikroba iz tijela. Takođe zbog izlučivanja tekućine iz organizma potrebno je pojačati i unos minerala i odgovarajućih biljnih preparata (čajeva).

Kristaloterapija

Kristaloterapija samoisceljivanja je drevna vještina i umjetnost polaganja kristala, minerala i poludragog kamenja na ili oko sebe u cilju indukovanja duboke relaksacije, oslobađanja stresa i bola i uravnoteživanja fizičkog i nevidljivih suptilnih tijela.

U ovu svrhu kristali se mogu koristiti pojedinačno ili u specifičnim kristalnim šemama. Kristalne šeme ili mreže prave razne geometrijske oblike, koji tvore svjetlosne stubove, pomoću kojih se tijelo otvara prema multidimenzionalnim oblastima svjesnosti. Kristali se mogu smještati na mjesto bola, na meridijane, akupresurne tačke ili energetske centre, čakre. Ne zaboravite na delikatnu kombinaciju zvuka, boja i kristala.

Zapper terapija

Paraziti su svugdje oko nas, na nama i u nama. Nije moguće izbjeći zarazu parazitima. U naš organizam mogu ući preko hrane, vode, prljavih ruku, putem seksualnog odnosa ili preko zraka. Svi imamo parazite koji se hrane hranom koju konzumiramo i izvlače iz nje vrijedne nutrijente.

Ili se hrane nama, odnosno, parazitiraju nas. Za sobom ostavljaju toksični otpad i čine nas bolesnima.

Mogu uzrokuju mnoge bolesti, između ostalih uzrokuju depresiju, astmu, alergije, artritis, anoreksiju, stanja poput nesanice, plinove i nadutosti, slabosti i kronični umor.

Konvencionalna medicina ne nudi adekvatnu pomoć protiv parazita zbog dva razloga.

  • Prvo, lijekovi koji se koriste, ne djeluju na sve vrste parazita, a vrlo su štetni za organizam.
  • Drugo, u ubijanje parazita lijekovima kreće se samo ako je dijagnosticirana zaraza parazitima, a u 90% slučajevima zaraza ostaje neprimijećena i netretirana.

Prema Dr.Clark, čišćenje od parazita trebala bi raditi svaka odrasla osoba barem jedanput godišnje.

U ovu svrhu razradila je poseban biljni lijek – antiparazitni program – i elektronički uređaj za ubijanje parazita, zapper.

Apiterapija

Med je u životu ljudi uvijek predstavljao zdravu i dostupnu namirnicu koja se održala usprkos pojavi jeftinijeg industrijskog šećera.

U svim narodnim medicinama na svim krajevima svijeta bilježimo brojne recepte sa više ili manje meda. Genetski modificirana moderna hrana, pušenje, stres, onečišćenost vode i neki lijekovi pogoduju nakupljanju štetnih tvari u organizmu, ali propolis uspješno sprječava pojavu bolesti.

Njegova je ljekovitost odavno poznata i u narodnoj se medicini med koristio za osnaživanje organizma, prije svega djece i starijih. I naučnici mu pripisuju antibakterijska, antiseptička i antioksidacijska svojstva. Med je iznimno koristan za zdravlje, a jača, tvrdi se, funkciju rada srca i krvotoka. Koliko je ljekovit znanstvenici još istražuju, ali o tome ne dvoje.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Quanttes Medica: Kako se izboriti protiv dermatitisa uz pomoć alternativne medicine

E.H

U “Quanttes Medica” snovi postaju stvarnost! Nakon 7 godina pokušavanja, konačno je ostala u drugom stanju

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više