Fresh Press portal
Početna » Blog » “Dobro razmislite, počeli su nam ubijati djecu!” – Održana tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Srebreniku
Promo Video

“Dobro razmislite, počeli su nam ubijati djecu!” – Održana tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Srebreniku

Naslovna

Nezavisna bosanskohercegovačka lista, u prostorijama Doma kulture u Srebreniku, sinoć je pred velikim brojem simpatizera iste, održala predizbornu tribinu u svrhu prezentacije svojih kandidata na ovogodišnjim izborima, kao i svoje ideološke ciljeve.

Na skupu su govorili kandidati NLB-a iz prijateljskih opština Živinice, Kalesija i Kaknja, a okupljenima se obratili i akademik Rusmir Mahmutćehajić, Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik NBL-a, kao i specijalni gost Davorin T. iz Slovenija.

NBL nije politička stranka. NBL je nova politička inicijativa, nova politička opcija oko koje su okupljeni nezavisni načelnici, gradonačelnici i vijećnici iz BiH, sa jasnim namjerama i ciljevima, spremni da promijene trenutno stanje u BiH.

NBL je osnovana kao izraz građanske potrebe za boljim životom, te kao takva nudi alternativu trenutnom stanju.

Kamo sreće da je sve normalano. Da se zna ko šta radi, a ja da se bavim biznisom, zapošljavanjem, organizacijom lijepih druženja ali… nije ništa normalno.” – ovim riječima skup je otvorio Fadil Smajić, poduzetnik i član Predsjedništva NBL-a.

Onaj ko je s narodom dobar, ko uvažava i pomaže građanima, on postaje izdajnik, meta svim dosadašnjim vlastima i zato sam se odlučio za Nezavisno bosanskohercegovačku listu

Najbolji načelnik, kako za njega mnogi kažu, čovjek koji sigurno spada u red najhumanijih ljudi u Tuzlanskom kantonu, ako ne i šire. Pomogao je i pomaže mnoge sportske kolektive, gradi mostove, obnavlja džamije, pomaže druge vjerske zajednice.

Vlastitim sredstvima je izgradio mnoga sportska igrališta, vodovode, rasvjetu, puteve. U utrci za načelnika općine Kalesija iza sebe ostavio je kandidate SDA koja je Kalesijom upravljala 26 godina, kandidata SDP-a i nekadašnjeg načelnika ove općine koji je 10 godina bio na ovoj poziciji.

Voljom naroda došao je na poziciju načelnika. Prodao je službeni automobil i novac usmjerio u izgradnju mjesne ambulante, odrekao se plate koju daje najboljim učenicima, studentima i sportistima i socijalno ugroženim kategorijama.

Ovim riječima voditeljica programa najavila je načelnika Kalesije, inače potpredsjednika NBL-a, Seada Džafića. Svoj govor započeo je rečenicom: “Dobro razmislite! Počeli su nam ubijati djecu!” osvrčući se na situaciju u Banja Luci, odnosno na smrt Davida Dragičevića.

180 dana neće da kažu ko je ubio dijete. To je dijete našeg sugrađanina. Našoj doktorici su pokušali odvrnuti točkove da pogine” – kazao je Sead Džafić te nastavio: “Mi, sedam načelnika, donijeli smo odluku da, ako nam vi date svoje povjerenje, vjerujte mi da ću dati sve od sebe da Tuzlanski kanton i ova država bude bolja“.

Na sinoćnjem skupu prisutni su imali priliku pobliže se upoznati sa programom NBL-a, ali i da ćuju neke od kandidata Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

 

Povezani članci

Predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić posjetio Tuzlu

E.H

Strašna saobraćajna nesreća kod Srebrenika: Poginule dvije osobe

E.H

U Srebreniku iz kombija u pokretu ispala krava

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više