Fresh Press portal
  • Naslovna
  • Promo
  • Dobrodošli u Centar alternativne medicine “Quanttes Medica” Gračanica
Promo

Dobrodošli u Centar alternativne medicine “Quanttes Medica” Gračanica

Centar alternativne medicine “Quanttes Medica” u Gračanici počeo je s radom 2009. godine, i još uvijek je jedini centar ovakve vrste na Balkanu. Na ovom mjestu, tim ljudi na čijem je čelu doktor alternativne medicine gospodin dr. Ahmed Srabović, pružaju sve usluge iz oblasti alternativne medicine i kvantne medicine

Dr. Srabović ima petnaestogodišnje, bogato iskustvo i bilježi izuzetno dobre rezultate u liječenju različitih oboljenja.

U centru je registrovano preko 50.000 izlječenih klijenata uz arhiviranu dokumentaciju liječnika konvencionalne medicine, izjavu pacijenata prije pristupanja liječanju u centru alternativne medicine, kao i nalazi po završetku liječenja klijenta.

U centru se takođe vrši i obuka drugih lica iz oblasti alternativne medicine, a prepoznatljiv je i rad s ljekarima konvencionalne medicine, jer vjeruju u timski rad.

Vlasnik centra alternativne medicine “Quanttes Medica”, dr. Ahmed Srabović, dobitnik je na stotine priznanja i zahvalnica za dosadašnju rad, među kojima je i prestižno priznanje Ministarstva zdravstva Ukrajine.

U centru alternativne medicine na suptilan način povezuju istočnjačku umjetnost liječenja s modernom zapadnom medicinom.

Uradili smo sve pretrage. Nalazi su uredni, ali moja kćerka ne može da priča i ne može da hoda. Nakon mjesec dana koliko već dolazimo kod dr. Srabovića, moja kćerka je počela da govori i evidentan je napredak u njenom hodu. Moja kćerka nema više napada i, zahvaljujući dr. Sraboviću, zdravlje moje kćerke se poboljšalo” – rekao je Boro Radovanović iz Bosanski brod, čiju kćerku dr. Srabović liječi od epilepsije.

Šta je alternativna, a šta kvantna medicina?

Prije hiljadu godina, sva medicina je bila alternativna. Konvencionalna medicina kakvu poznajemo danas tada nije postojala. Na primjer ayurveda – drevna indijska znanost o zdravlju i životu – je najstarija medicina na svijetu.

Ayurveda uključuje primjenu ljekovitih biljaka, masažu, čišćenje organizma, znanost o prehrani, čak i kirurgiju.

U Sjevernoj Americi, narodni iscjelitelji su koristili filozofiju i religiju da bi pružili pacijentu cjelokupno liječenje. Iscjelitelji bi uzeli u obzir cijelu sliku – emocionalnu, fizičku i duhovnu – prije liječenja bolesne osobe. Koncept alternativne medicine je puno dublji od uzimanja lijekova.

Dok se konvencionalna medicina strogo usredotočuje samo na fizički problem, alternativna medicina uzima u obzir kompletno stanje čovjeka, uključujući fizički, emocionalni i duhovni aspekt.

Na govor našeg prijatelja, posjetili smo dr. Srabovića, bez da smo unaprijed imali bilo kakva očekivanja. Prvi kontakt i razgovor s dr. Srabovićem otvorio je vrata nade kako za mog sina, tako i za mene i njegovu majku. Od tada, iz Banja Luke, godinama dolazim kod dr. Srabovića jer je moje dijete danas i više nego dobro, a ne želim da vidim kako pati, kako mu se osmijeh s lica skriva” – rekao nam je Vinko Ćutković iz Banja Luke te dodao: “Moj sin, koji i sa tri i pol godine nije počinjao hodati, danas igra fudbala

Kvantna medicina je nova medicinska grana čije se metode zasnivaju na poznavanju elektromagnetnog polja živih organizama i njihovih sopstvenih karakterističnih frekvencija. Kvantna medicina predstavlja potpuno nov naučni pristup čovekovom organizmu i svim fiziološkim i patološkim procesima u njemu. Prema kvantnoj medicini bolest nastaje usled promene frekvencija i elektromagnetnog polja organizma, a njihova postojanost je preduslov zdravlja.

Duhovna medicina – Liječenje Kur’anom

Kur’an je osnova i temelj duhovne medicine islamskoga svijeta u čije pozitivne efekte istinski vjernik nikada ne sumnja. I dok oficijelna (tjelesna) medicina traga za liječenjem i čuvanjem zdravlja čovjeka, duhovna medicina traga za podjednakim usrećenjem čovjeka na ovom, ali i na drugom svijetu.

I dalje, dok se oficijelna medicina bazira na liječenju pomoću određenih supstanci – kapsula, pilula, sirupa, antibiotika, injekcija, kemijskih supstanci i sličnog – duhovna medicina liječi Kur’anom, kur’anskim dovama i raznim vrstama ibadeta.

Naravno, razlike su i u samom temeljnom pristupu: zvanična medicina je zasnovana na materijalističkom pogledu na svijet, a duhovna, kako joj i samo ime kaže, na onome što je duhovno, što je nevidljivo i što se podrazumijeva pod najširim značenjem riječi – gajb.

Petnaest godina se bavim duhovnom medicinom. Edukacije su nam svake godine iz razloga što se svake naredne godine dešavaju razni seminari Liječenje duhovnom medicinom nije ništa drugo nego suprostavljanje nečemu što je suprotno od samoga Boga. S tim u vezi, ja dobijam inspiraciju za rad tokom dana, što je opet i razlog što moj radni dan započinjemo s terapijom duhovnim iscjeljenjem” – rekao je dr. Ahmed Srabović.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu “Quanttes Medica

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više